Op de pc speel ik wel eens graag Roblox, ik probeer er zelf ook af en toe al eens iets in te ontwerpen.

Roblox is een online game dat gebruikers in staat stelt om hun eigen spellen te ontwerpen in de Roblox Studio en anderen deze te laten spelen. 

Het platform werd officieel vrijgegeven op 27 augustus 2006 door Roblox Corporation. Roblox telde in september 2018 circa 70 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Spellen gemaakt door Roblox Studio worden gehost op Roblox haar eigen Cloud-software.

Spellen zijn geschreven in de programmeertaal Lua met mogelijkheid voor eenmalige aankopen en microtransacties voor ontwikkelaarsproducten. De virtuele valuta Robux kan worden omgewisseld voor echt geld. Spelers kunnen Robux verkrijgen wanneer een andere speler hun voorwerpen koopt of via een lidmaatschap. Iedereen kan bijvoorbeeld kleding kopen, maar alleen spelers met een Roblox Premium-lidmaatschap kunnen het verkopen, en alleen Roblox-beheerders kunnen accessoires, avatar-upgrades, uitrusting en pakketten verkopen. In 2017 verdienden de circa 1,7 miljoen videomakers op het game-platform gezamenlijk minstens 30 miljoen dollar, zo werd bekendgemaakt tijdens de Roblox Developers Conference 2017.

Minifiguurtjes

In 2017 gingen speelgoedfabrikant Jazwares en Roblox Corporation samenwerken om minifiguren in productie te brengen. De avatars werden ontworpen op basis van door gebruikers gegenereerde inhoud dat gemaakt was door de grote ontwikkelaars op het platform. De eerste serie bevatte veertig verschillende minifiguren. Later in datzelfde jaar verscheen een tweede serie van veertig minifiguren op basis van personages uit populaire games op het platform werden ge├»ntroduceerd, samen met de online avatars van populaire ontwikkelaars.

Weetje

DynaBlocksDynaBlox en DynaBlock zijn de drie namen die in aanmerking kwamen voor Roblox tijdens zijn vroege ontwikkeling. Het spel werd eind 2004 hernoemd naar “Roblox”, omdat dat makkelijker bleek te onthouden dan “DynaBlocks”

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties