Fortnite is een online computerspel ontwikkeld door Epic Games dat is uitgebracht in 2017.

Het is beschikbaar in drie verschillende gamemodes die dezelfde algemene gameplay en engine delen: 

Fortnite: Save the World, shooter-survivalgame voor maximaal vier spelers waarin die samenwerken om zombie-achtige wezens te bestrijden en objecten te verdedigen met versterkingen die ze kunnen bouwen.

Fortnite Battle Royale, een gratis Battle Royale-game waarin maximaal 100 spelers vechten om de laatste persoon te zijn die overeind blijft.

En Fortnite Creative, waar spelers volledige vrijheid krijgen om werelden en strijdarena’s te creĆ«ren.

Save the World en Battle Royale zijn in 2017 uitgebracht als early access-titels, terwijl Creative is uitgebracht op 6 december 2018. 

Save the World is beschikbaar voor WindowsmacOSPlayStation 4 en Xbox One, en Battle Royale en Creative zijn uitgebracht voor al die platformen, en voor Nintendo SwitchiOS en Android.Wil je nog meer weten?
Lees dan hieronder verder, wil je met me spelen zoek dan mijn fortnite naam op:

Mijn fortnitenaam:
alejandro26109fortnite map

Save the World

In dit speltype (Player vs. environment) dient men monsters dood te schieten. Het spel speelt zich af in de hedendaagse wereld, waar het plotselinge verschijnen van een wereldwijde storm ertoe leidt dat 98% van de wereldbevolking verdwijnt, en zombie-achtige wezens opstaan om de rest aan te vallen. Door Epic Games wordt dit beschouwd als een kruising tussen Minecraften Left 4 Dead. Het kan als solist worden gespeeld, maar ook in een team tot vier spelers. Alleen of in een team werkt de speler aan verschillende missies op willekeurig gegenereerde werelden om middelen te verzamelen, forten op te bouwen rond defensieve doelen die bedoeld zijn om de storm te helpen bestrijden, overlevenden te beschermen en om wapens en valstrikken te maken om te vechten met golven van deze wezens die pogen om de doelstellingen te vernietigen. Spelers krijgen beloningen via deze missies om hun heldenkarakters, ondersteuningsteams en arsenaal aan wapen- en vangschema’s te verbeteren om moeilijkere missies aan te kunnen nemen. Het spel wordt ondersteund door microtransacties om in-game valuta aan te schaffen die kan worden gebruikt voor deze upgrades.

Battle Royale

Dit speltype (player vs. player) is volgens het principe van wie als laatst overblijft (Last man standing). Het spel wordt in de derde persoon gespeeld. De spelers worden op een eiland gedropt, met maximaal 100 spelers. Dit kan in de spelmodi solo, duo en squad en soms een LTM (Limited Time Mode) waarbij de speler bij solo alleen staat, bij duo samenwerkt met een andere speler en bij squad met een team van maximum vier. Na de landing dient de speler wapens te zoeken ter verdediging en om medespelers uit te schakelen. Het speelveld op het eiland wordt steeds kleiner door een storm die steeds groter wordt. Hierdoor zullen de spelers elkaar op een gegeven moment tegenkomen. De speler die als laatste weet te overleven is de winnaar. De speler kan zijn/haar eigen verdediging bouwen, zoals muren, vloeren en valstrikken. Hiervoor heeft de speler bouwmaterialen nodig die te verkrijgen zijn uit het kapot maken van bouwwerken en objecten in het spel. Er zijn drie soorten bouwmaterialen: hout, steen en metaal. Als een speler geraakt is kan een medical-kit(MedKit) worden ingenomen, deze geeft aanvulling naar de 100 levens binnen 10 seconden.

Fortnite is uitgegroeid tot een van de populairste spellen ter wereld. In november 2018 waren er meer dan 200 miljoen spelers. Het spel wordt ook door veel spelers gespeeld op streamingdienst, genaamd Twitch.[3] Door deze grote populariteit werd in maart 2018 voor alle platformen een omzet behaald van 223 miljoen dollar, een toename van 73 procent ten opzichte van de maand daarvoor. Fortnite is daarmee populairder geworden dan de spellen PlayerUnknown’s Battlegrounds en Counter-Strike: Global Offensive.[4]

Epic Games berichtte in november 2018 dat er een piekmoment was van 200 miljoen gelijktijdige spelers en 8,3 miljoen dagelijkse spelers.

Seizoenen

Een seizoen duurt ongeveer tien weken. Gedurende die tien weken kan een speler beloningen verkrijgen via de Battle Pass die elk seizoen vervangen wordt. Ieder seizoen wordt de map aangepast naar het thema van dat seizoen. Door middel van Battle Pass challenges kunnen er nieuwe tiers vrijgespeeld worden, waar weer nieuwe items bij zitten. Er zijn 100 tiers, en in seizoen 2 70. De Battle Pass kost 950 V-Bucks, en men kan ook de Battle Bundle kopen, deze kost 2800 V-Bucks en er zitten 25 extra tiers bij. In seizoen 7 kon er door middel van Overtime Challenges een gratis battle pass voor seizoen 8 verdient worden als er 13 van de 20 challenges voltooid werden.

Events

Bijna elk seizoen komt er in Fortnite een live-event. Er kan een concert plaatsvinden maar ook iets dat met de verhaallijn te maken heeft.

V-Bucks

V-Bucks is een virtuele munteenheid in het spel die gelijk staat aan 1 cent. Het staat voor Vindertech Bucks en kan gebruikt worden om virtuele goederen in het spel te kopen. V-Bucks kunnen alleen worden verkregen door het aankopen in de V-Bucks Store(Winkel). De speler kan ook 400 of 500 V-Bucks per seizoen winnen met de Battle Pass

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties